Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

«Καρναβάλι 2024»: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει φέτος ο Δήμος Καλαβρύτων

apok kalaΣειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του «Καρναβαλιού 2024» που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων με τη συνεργασία Συλλόγων της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο, ελκύουν το ενδιαφέρον και τη συμμέτοχή όχι μόνο των δημοτών αλλά και των επισκεπτών του Δήμου Καλαβρύτων.

«Είναι εκδηλώσεις που κάθε χρόνο έρχονται και δίνουν χρώμα και χαρά και τις οποίες ο Δήμος μας ενεργά υποστηρίζει. Εκδηλώσεις που χαρακτηρίζονται απ’ το κέφι, τη δημιουργική πνοή και τη σατιρική διάθεση όσων συμμετέχουν», αναφέρει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Στα Καλάβρυτα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται το προσεχές διήμερο 9 και 10 Μαρτίου.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου προγραμματίζεται αποκριάτικο σεργιάνι μουσικής στον πεζόδρομο της πόλης (4 μ.μ.) και στις 5 μ.μ. το Καρναβάλι ξεκινά: «Βάλτε τη στολή σας, ακολουθήστε το Άρμα της παρέλασης στον πεζόδρομο και πάρτε μέρος στον καραμελοπόλεμο. Θ’ ακολουθήσει ένα ξέφρενο, αποκριάτικο πάρτι στην κεντρική πλατεία».

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, στο πλαίσιο των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων φιλοξενείται το σατιρικό αποκριάτικο έθιμο του «Γαϊδουρόγαμου» (12 μ.), στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων. Στις 12 λοιπόν το μεσημέρι της Κυριακής «φορέστε τα καλά σας και συνοδεύστε τη νύφη και τον γαμπρό σ’ ένα απίστευτο γλέντι στους δρόμους της πόλης».

Και στις 2 το μεσημέρι, «αρπάξτε μια κορδέλα και χορεύοντας ας πλέξουμε το Γαϊτανάκι».

ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

Στην Κλειτορία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν επίσης το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. μ’ ένα μεγάλο αποκριάτικο Χορό στη Μαθητική Εστία.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στις 12.30 μ.μ. η ξέφρενη, αποκριάτικη παρέλαση και αμέσως μετά η καθιερωμένη αναβίωση του σατιρικού παραδοσιακού αποκριάτικου εθίμου του «Γαϊδουρόγαμου». Στις 8 το βράδυ το κέφι και ο χορός συνεχίζονται.

Και την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 10, Κούλουμα στην πλατεία της Κλειτορίας.

ΣΕ ΔΑΦΝΗ, ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ, ΣΚΕΠΑΣΤΟ

Στη Δάφνη, την Κυριακή 17 Μαρτίου, τελευταία της Αποκριάς, στις 12 το μεσημέρι «το Καρναβάλι ξεκινά. Βάλτε τη στολή σας κι ελάτε να ξεφαντώσουμε...».

Και στα Τριπόταμα διοργανώνεται μεγάλο αποκριάτικο γλέντι την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ.

Επίσης, την Κυριακή 17 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι στο Σκεπαστό «Βάλτε τη στολή σας και ελάτε να ξεφαντώσουμε».

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Καλαβρύτων, Δημοτικών Σχολείων Κλειτορίας και Τριποτάμων, τον Θεατρικό Όμιλο «Πάνος Μίχος», την Φιλαρμονική Μπάντα και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καλαβρύτων, Σκεπαστού, Κλειτορίας, Δάφνης και Τριποτάμων.

ΑΦΙΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 16:58
επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ